Blog

07
jan

Gebruik van een personenwerkbak in een hijskraan

Geplaatst in: Nieuws, door: Roland op 7 januari 2019 13:40

Tijdens een VCA cursus worden nogal wat vragen gesteld natuurlijk. Een vraag die met regelmaat terugkeert is: Vanaf welke windkracht mag een personenwerkbak in de kraan niet meer gebruikt worden? Dit is een onderdeel dat niet specifiek benoemd wordt in de VCA eind- en toetstermen en dus ook niet is opgenomen in onze VCA cursus. Maar omdat deze vraag regelmatig gesteld wordt willen wij langs deze weg toch die aanvullende info verstrekken.
21
sep

Vernieuwd! Toolbox Veilig werken met aanhangers

Geplaatst in: Nieuws, door: Loes op 21 september 2018 11:01

De Toolbox Veilig werken met aanhangers is vernieuwd. Aanhangers worden in de bouw veel gebruikt. Ze zijn handig in het gebruik en je kunt veel extra vervoeren. Maar het gebruik van aanhangers is aan wet- en regelgeving gebonden. In deze film zie je welke regels er gelden voor het gebruik van een aanhanger.
30
aug

Vernieuwd! Toolbox Werkdruk.

Geplaatst in: Nieuws, door: Loes op 30 augustus 2018 11:00

De toolbox Werkdruk is vernieuwd. Een gezonde werkdruk draagt bij aan veilig werken. Overhaaste beslissingen en even snel dit of even snel dat doen, leiden vaker tot incidenten. In deze film krijg je te zien hoe je met werkdruk moet omgaan.
10
aug

Vernieuwd! T018 Publieke veiligheid

Geplaatst in: Nieuws, door: Loes op 10 augustus 2018 10:58

De veiligheid bij een bouwproject beperkt zich niet tot de bouwhekken. Ook daarbuiten heb je te maken met situaties die voor het publiek gevaar kunnen opleveren. Ook hier zijn dus veiligheidsmaatregelen van belang.
21
jul

Vernieuwd! T017 Kabels en leidingen

Geplaatst in: Nieuws, door: Loes op 21 juli 2018 10:54

Kabels en leidingen komen veelvuldig onder de grond voor. Voorzichtigheid is dus geboden bij graafwerkzaamheden. Maar ook kabels en leidingen bovengronds, kunnen een gevaar opleveren.

In deze film krijg je te zien hoe je veilig met kabels en leidingen moet omgaan.

Tweets by @Constr_Media

Archief berichten: